Hitro zamrznjeni proizvodi
Neposredno v vaš dom
Zadovoljna stranka ali povrnjen denar
Plačilo ob dostavi
Opravite nakup 0-24 h

Sladoled pričara nasmeh

Sladoled pričara nasmeh

Bofrost* kamionček skriva sveže dobrote

Zdi se, da je to daleč za nami, ampak še vedno najdemo pisane kamiončke, ki privabijo pozornost otrok, in istočasno vračajo lepe spomine iz otroštva mamam in očetom. Tudi bofrost* kamiončki skrivajo sveže in okusne ledene dobrote s tisoč okusi in barvami palčk in piškotov, sladolednih desertov in sorbetov ... na kratko, vse, kar je potrebno, da bi se izpolnila vsaka vaša želja.

Ni čudno, da je prav ta svež desert odigral pomembno vlogo v naši zgodovini in v našem življenju. Sladoled predstavlja trenutek bega, zabave in občutka, da smo se pregrešili.

Najnovejše raziskave so potrdile, da sladoled izziva pozitivna čustva več od katerekoli druge hrane, celo prekaša tudi čokolado. Raziskovalci z Inštituta za psihiatrijo v Londonu so pokazali, da sladoled deluje na določene centre užitka v možganih, ki se navadno stimulirajo s poslušanjem priljubljene glasbe ali celo s pridobivanjem denarja. 

Naknadna raziskava univerze v Amsterdamu je potrdila in identificirala glavna področja možganov, zajeta s temi dražljaji, da konzumacija sladoleda dokazano da močan občutek ugodja in sreče. Sama misel na sladoled lahko v nas obudi spomine na otroštvo, na okus sladoleda in taktilne dražljaje ter njegovo teksturo.

Dober sladoled je popoln v vsaki situaciji

Z druge strani, kaj je lahko boljšega od okusnega sladoleda, ki sledi kot nagrada tekom lepega dne ali kot osvežitev poletnega večera?

Okusna kepica sladoleda nam da znatno večji občutek sitosti od druge hrane in ublaži žejo. Tudi po intenzivnih športnih dejavnostih nam nadoknadi vitamine in minerale. Italijanski dokument Ministrstva za zdravje iz leta 2012 med drugim pokaže, da je sladoled ali smoothie primerna zamenjava za obrok.

Odkar se sladoledi pakirajo, ga je postalo lažje konzumirati doma in zunaj, ter da pri tem ne izgublja ne okusa ne kvalitete. Obstaja lažni mit, da so pakirani sladoledi bolj kalorični ali manj naravni od drugih. Resnica je, da je „s strani higiene in zdravja pakirani sladoled zelo zdravo živilo ter da se v času proizvodnje lahko kontrolirajo vsi postopki "( vir : Eurisko).

Deklaracija, ki označuje hranilno vrednost proizvoda in široka izbira proizvodov prispeva k temu, da sladoled ne bo nikoli izključen iz naše prehrane.


Bofrost* asortima sladoledov zadovolji tiste, ki imajo radi najbolj prefinjene okuse in kremaste teksture in tudi tiste, ki imajo radi svež občutek sadnega sorbeta. Tudi tisti, ki konzumirajo proizvode brez laktozebrez glutena ali brez dodanega sladkorja lahko izbirajo med okusi Stracciatella, Tiramisu, Amarena ...


Kdor se odloči za bofrost* ve, da bo vrhunski sladoled lahko združil s pravilno prehrano.



Sladoled je ...fantazija!

V nekaj minutah boste pripravili obrok, ki se mu nihče ne bo mogel odreči. Stopite temno čokolado na vodni pari, dodajte nekaj žlic mleka in malo sladkorja, mešajte, dokler se ne dobi homogena zmes brez grudic in počakajte, da se ohladi.

Sladko pecivo prerežite na pol in ga napolnite s sladoledom s priljubljenim okusom. Ko ste sendvič zaprli, prelijte pecivo s čokoladno kremo in dodajte narezane lešnike.