Oslič z vonjem po pomaranči

recipe.ingredients

file osliča (art. 5486)

groba sol

½ kozarca belega vina

zelenjava za praženje (art. 5742)

2 lovorova lista

2 stroka česna

sok dveh pomaranč

½ pomarančne lupinice narezane na lističe

čičerika (art. 15719)

sol in poper

4 sardone

4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja (art. 19608)

peteršilj (art. 9322)

pekoča paprika

recipe.preparation

V vrelo vodo dodajte mešanico zelenjave za praženje, lovor, česen in belo vino ter pustite, da se rahlo kuha pribl. 10 minut. Medtem v široki ponvi segrejte 4 žlice olja in strok česna, dodajte 4 sardone in dušite, dokler ne razpadejo, dodajte pomarančni sok, skorjico in kuhajte na slabšem ognju pribl. 3-4 minute. Zamrznjene fileje osliča potopite v vodo z mešanico zelenjave in lovora, ter kuhajte nekaj minut. Čičeriko na kratko kuhajte in odcedite. Filete osliča odcedite in postavite v ponev z pomarančno omako. Dodajte čičeriko, sol, poper po želji. Za konec pa posipajte s peteršiljem in pekočo papirko.