Muffini z bobom

recipe.ingredients

- 150 g boba bofrosta * 

- 100 g ostre pšenične moke 

- 80 g polnozrnate moke 

- 30 g koruznega olja

- 100 ml mleka 

- 50 g naribanega ovčjega sira 

- 1 vrečka kvasa 

- 2 jajca 

- sol in poper

- Za bobovo kremo: 

- 400 g boba 

- 200 g kremnega sira 

- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja 

- 2 žlici naribanega sira Grana Padano 

- zelenjavna osnova 

- sol 

recipe.preparation

150 g fižola skuhajte v vreli slani vodi, odcedite in odstranite lupino ter odstavite. Stepite 2 jajca s 100 ml mleka in 30 g koruznega olja. V drugo skledo presejemo obe vrsti moke in kvas, dodamo 50 g naribanega ovčjega sira, umešana jajca in vse dobro premešamo. Dodamo fižol, ščepec soli in popra. Modelčke za muffine napolnite z ¾ zmesi testa in fižola. Pecite približno 25 minut pri 180 °C. Postrezite mlačno s kremo iz boba.